YESSSS!

Sahlgrenskas chef var precis här, Matts.

Igår satt jag och Niclas och diskuterade genom telefonen, han i Budapest och jag i Sverige.

Jag tycker att jag gått upp jättemycket i vikt, har inte vågat väga mig men jag vet inte ifall mkt är vätska eller fett?!?

jag gav förslaget igår att jag kanske bara ska leva på soppa fram tills födseln, alltså i tre månader till. Så kan man lägga in räkor och kycklingbitar och grönsaker i soppan tänkte jag.

Niclas blev orolig och trodde att barnet kanske inte får i sig den näring som den behöver om jag bara äter soppa.


när både Matts och pappa var här idag, båda proffessorer inom kvinnor och gravida området så passade jag på att fråga.

Jag förklarade hela situationen för dom och vad jag tänkt att äta osv.

Dom sa att det absolut inte var farligt för barnet om jag bara äter soppa, bara jag inte äter typ råa saker, t ex råa räkor eller rått kött osv.

Jag bara: Men Niclas tror att barnet kanske inte får all näring... Så avbröt dom mig.

Joooo det får det, absolut, bara du äter grönsaker i sopporna också.

Så! Då var det avklarat!! Så här kommer min kost att se ut från och med nu.

Frukost: lätt fil/youghurt med osockrad musli.

Lunch: Soppa

Middag/Kvällsmat: Soppa

Och ngn gång på helgen ett mål med "vanlig" mat! Och det viktigaste av allt!!



Sockerförbud fram tills Juni!!


Kommentarer
Malin

Du är så sjukt jävla barnslig att det finns inte!! Herregud du har ett barn i magen, hur orkar du ens vara så egoistisk och tänka på att du går upp i vikt? Vad spelar det för roll? Du går ner allt igen och tro mig det går fort. Du är ung. Herregud du är så patetisk och fjortis så att det finns inte. Jag hoppas verkligen att du hinner mogna innan din son kommer!

2010-03-06 @ 18:23:28
Anonym

Du verkar vara rädd för att gå upp för mycket i vikt du?! Herregud.

2010-03-06 @ 19:10:12
Anonym

Att äta vanlig mat är absolut ingen prblem under grvidieten. Man SKA gå upp i vikt när man är gravid det är normalt att inte göra det. ÄT VANLG MAT I LAGOM MÄNGD. Det man däremot ska tänka sig för är att inte äta en massa socker och fett, DÅ går man definitivt up mer än man borde göra. Massa vikt försvinner när man ammar, så oroa dig inte. Ät vilke mat som helst i lagom mängd och rör på dig. Dumpa soppdieten!

2010-03-06 @ 19:31:09
Sofie

Men HERREGUD! Låt Laila göra som hon vill, sålänge det inte är farligt för barnet! Ni som kommenterar verkar ju vara helt jävla blåsta, hon har ju tänkt på att hon har ett barn i magen det var ju därför hon kollade upp med läkare först att det INTE VAR NÅGON FARA! Jag känner inte laila privat, men tror aldrig att hon skulle göra någonting som skulle skada hennes barn.

2010-03-06 @ 21:49:19
YVONNE

Så hade jag med gjort. Jag tycker inte att man är egoistisk bara för att man tänker på dig själv. Jag tycker att man är egoistisk om man är tjock och mår dåligt istället och låter sitt barn lida över det. Ditt barn vill ha en mamma som är lycklig och jag tror att du är lyckligast om du är smal. Ett barn vill ha en mamma som är glad och som trivs med sig själv. Så länge det inte är någon fara för barnet om du äter soppa så fattar jag inte varför folk blir så irriterade. Kanske för att du är mkt snyggare än dom! tjejer framförallt hatar andra tjejer som är mer framgångsrika än dom själva! Du är en bra förebild Laila, ville bara sägs det!

2010-03-06 @ 22:16:55
URL: http://layvonne.blogg.se/
Anonym

herregud asså sluta tänka sådär, gravida kvinnor e det vackraste som finns, stor respekt till alla kvinnor!! och du är så vacker stackars ditt barn som kommer ha en ständigt bantande morsa:S

2010-03-06 @ 22:40:33
Amanda

Läkare säger att man helst inte ska gå upp mer än 12kg under en graviditet. Varför ska man egentilgen äta ihjäl sig under graviditeten när bebisen får i sig det den behöver bara man äter varierat och helst ofta och lite istället för 2ggr och jättemycket :P Ett tips också, på morgonen är man ju typ alltid illamående, ha ett äpple vid sängen och ät det innan du kliver upp så mår du nog mindre illa. :)

2010-03-07 @ 10:17:58
lidia

men tjejen!! vill du äta soppa i 3 mån till gör det! men!!varför??du e ju gravid!! njut!ät allt du känner för!! du ska se sen...kilorna du har lagt på dig försvinner såå lätt!! speciellt om du ammar!!jag lovar..jag har 2 barn nu...gick upp hur mycket som helst! men nu känns det hur bra som helst!!

njut av att var gravid o ät!!!!!

2010-03-07 @ 12:22:36
URL: http://metrobloggen.se/powertech
Anonym

Jag vet inget om vad som är bra för barnet och så vidare, för jag är verkligen ingen expert. Däremot så är jag lite nyfiken på just detta också för jag är livrädd för att gå upp mycket själv i vikt.

Kan man inte bara äta som vanligt, som man alltid har gjort? och skita i allt skräp. Alltså spagetti och köttfärsås och så vidare?? Vanlig husmanskost? Det måste ju vara minst lika bra som att äta soppa? eller?

Självklart ska man tänka på vad man stoppar i sig, det ska man ju alltid. Oavsett om man är Gravid eller inte. Så till alla er som snackar eran jävla skit. Ni kan ju sitta där och mosa i er erat skräp om ni så vill.

Men en fråga till dig bara Laila (inget illa menat) men kan man inte bara äta som vanligt för de gjorde du väl innan du fick barn, äta rätt och röra på sig?. Tror inte du att det funkar lika bra som soppan?



kram Becca

2010-03-07 @ 21:24:05
URL: http://rebeccahallberger.blogg.se/
Johanna

Jag håller helt med dig, de är väll klart att man vill se fräsch ut även fast man är gravid, om man själv mår bra då mår bebisen bra, sen är de lättare att komma tillbaka efteråt också om man tänker på sin vikt och inte går upp alldelles för mycket, många människor ser att vara gravid som ett tecken där man får svulla i sig pizza,godis, fet mat osv, men hur mår bebisen av det? Vi mår inte bra av det och då borde dom förstå att bebisen absolut inte mår bra av det.

Det är klart du kan äta soppa i tre månader om DU mår bättre av det och om DU VILL det, förstår inte hur folk kan säga saker om dig och kommentera att de är dåligt. det är helt upp till DIG hur du vill må, se ut och kännna dig.

Soppor är precis lika mycket näring i som vilken annan mat som helst så länge du blandar i lite grönsaker ´, rotfrukter, och charkprodukter eller mejeriprodukter.

Kör på tjejen skit i alla andra =)

Kram kram

2010-03-08 @ 12:00:05
URL: http://joooojjoooo.blogg.se/
Zanna

Tycker det är såå dåligt att inte ta med min kommentar! Why? Var det känsligt..? Jag var knappast orevlig, utan väldigt saklig - dock delade jag inte din åsik!

2010-03-08 @ 23:00:14
evelina

Så länge inte barnet skadas av det och får i sig all näring så är det okej tycker jag. Man får ju faktiskt tänka på sig själv även om man är gravid:) Men kommer det inte bli ganska enformigt att bara äta soppa och fil/yoghurt hela tiden även?



jag har en fråga också: jag har brunt hår och ganska nygjorda blonda slingor i, nu är dom lite gulorange på sina ställen, om jag nu använder silverschampoo i håret, hur påverkar schampoot det bruna?

2010-03-09 @ 12:23:43
URL: http://bondbabe.blogg.se/
sanna❤

Herregud vad folk är avundsjuka, klart man inte behöver äta massa skräpmat bara för man är gravid och gå upp onödiga kilon.. :)

2010-03-10 @ 09:10:18
URL: http://hejjsanna.blogg.se/
Gee

ha ha ha oj folk skriver för fullt...

jag som trodde en av många fördelar med att vara gravid är att sig mätt (jag äter för 2 liksom) sen att alla öppnar dörrar och reser sig i buss,tunnel och pendel =)



Lycka till med soppan, kanske blir enformigt att ät samma typ av mat xoxo // Gee

2010-03-11 @ 17:08:23
URL: http://geme.blogg.se/
Evin

För det första Laila jag gillar din blogg och du verkar vara en helt underbar människa! Till er som klagar på att hon vill "banta" under graviditeten, ni har ju inget med det att göra. Dessutom så förstår jag henne. Hade jag varit gravid skulle jag heller inte vilja äta som en gris i nio månader för att sen behöva kämpa efteråt. Visst, mycket av det man går upp i vikt av är ju vätska men sen då? Det överflödiga fettet. Herregud, låt henne göra som hon vill så kan ni ju sitta där med eran chipsskål&hamburgare!

2010-03-12 @ 00:02:07
URL: http://edwiin.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0