Skönhetsmyter om hår

Det finns många myter kring hår. De uppstår oftast av mun mot mun metoden och sprids sedan runt av media och får många att tro på dem. Här är några myter som ej är sanna.

 

Att raka bort allt hår gör håret tjockare

Vissa rakar sig inte för att de tror att det ska komma tjockare och grövre hår när det växer ut. Rakat hår känns tjockare på grund av stubben, men håret är faktiskt inte tjockare.

 

 

Byta schampoo

Vissa rekommenderar att byta schampoo efter en tid, detta är dock inte nödvändigt utan endast en myt.

 

 

Längre hår genom att klippa håret regelbundet.

Att klippa sig ofta så växer håret snabare är en myt. De döda håret skärs bort när man klipper sig och är ingenting som stimulerar hårväxten. Det kan dock verka som att håret växer snabbare eftersom att du får ett friskt hår som inte klyver sig och bryts och på så sätt blir längre.

 

 

Tvätta inte håret för ofta

Många tvättar håret några få gånger i veckan eftersom att de tror att det är bättre för håret. Du kan dock tvätta det varje dag om du önskar. Dagens schampoo idag är så pass omsorgsfullt för håret och tar ingen skada av det. Dock blir snabbare fett ju oftare du tvättar det.

 

 Kommentarer
Hanna

Måste säga att det är riktigt tråkigt med dina skönhetstips. Visst, du kanske ändrar några ord men annars är det bara kopierat från andra sidor :(. Du borde göra som idasbeauty, carrosbeauty och kanske beautytools och fota egna bilder och skriva om dom. Det är mycket roligare... Ett tips bara om du vill behålla dina läsare :)

2012-07-26 @ 00:00:26
AM FASHION

Jag håller inte med, jag tycker att det är roligt med en sida samlad med olika bra skönhetstips. Mycket roligare att läsa här inne än att köpa tidningar. Tycker iof att det är tråkigt att du inte skriver om dig själv och vad du gör om dagarna längre så som du brukade. Kan du inte började med det igen och blanda med skönhetstipsen? Kram från oss

2012-07-26 @ 00:57:14
URL: http://amfashion.blogg.se
emilia

Håller INTE MED! i alla fall den sista. Håret blir slitet och du tvättar håret för ofta och du tvättar bort hårets naturliga oljor. Det är som att tvätta kroppen varje dag. Den behövs inte. Dåligt tips!

2012-07-27 @ 19:38:48
URL: http://emiliajonsson.devote.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0