Skönhetstips - Hår anpassat efter ansiktsformen

Om du är sugen på en ny frisyr är det bra om du tar hänsyn till din ansiktsform. Här kommer tips om vad som anses passa en viss ansiktsform, detta är bara rekommendationer och riktlinjer och ingenting som bör tas gravallvarligt eller personligt.

 

 


För att avgöra
vilken ansiktsform du har är det bra om du sätter upp håret i en hästsvans så att hela ansiktet syns tydligt. Titta i spegeln och se vilken av de sex olika ansikten som matchar ditt ansikte.

Runt

I ett runt ansikte är bredden och längden lika långa. Ett runt ansikte passar bra med långt hår vilket gör ditt ansikte mer ovalt. För att håret ska få mer volym kan du klippa håret i en uppklippt frisyr. Ha gärna ditt hår utsläppt, så ser ansiktet mindre runt ut.

 

Rektangel

Den rektangulära ansiktsformen liknar den avlånga ansiktsformen. Formen på ansiktet är långt och smalt, pannan är vanligtvis i samma bredd som kindbenen. När du har långt hår får det ditt ansikte att se mycket längre ut, en kort eller en halvlång är ett bättre alternativ. Det rekommenderas inte att ha håret i en hästsvans då ansiktet ser avlångt ut. Om du har håret i en hästsvans, så gör separationer på sidan.

 

Oval

Vid ett ovalt ansikte är käken något smalare än bredden av ansiktet och kindbenen är skarpt markerade. Längden på ansiktet är 1,5 gånger större än bredden. Ett ovalt ansikte är någonting som många vill ha och anses vara ideal formen på ett ansikte. Här passar både kort och långt hår samt de flesta frisyrer.

 

Hjärtformad

Ett hjärtformat ansikte känns igen av en bredare panna samt att käklinjen och hakan är smalare. Lockigt hår passar ofta bra till ett hjärtformat ansikte. Man ska dock akta sig för att ha för mycket volym längst upp på ditt hår. Hästsvans passar dock utmärkt.

 

Fyrkantigt

Ett fyrkantigt ansikte har oftast rak käklinje och hårfäste. Ett fyrkantigt ansikte är ofta lika bred som lång. Har man den här ansiktsformen är det fint att låta håret falla lite över sidorna på ansiktet. Om du har långt hår rekommenderar att ha det uppklippt på sidorna.

 

Triangel


Ett triangulär form är tvärtemot en hjärtformad ansiktsform.Käklinjen är väldigt framhävande och kinderna och käkarna är smalare och pannan är smal. Har man den här ansiktsformen bör man ha mycket volym upptill på huvudet. Den perfekta hårlängden för den här ansiktsformen är kort eller medellångt hår.

 

 Kommentarer
♥ ♥ ♥ BAMBI - nyss hemkommen från USA! ♥ ♥ ♥

Jag har ett väldigt runt ansikte men samtidigt väldigt tunt (fint) hår så det är svårt att få långt :/ What to do?

2012-07-13 @ 16:47:39
URL: http://bambi.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0