Skönhetstips - Tips mot fett hår!

Får du ofta fett hår? Visst är det irriterande, håret ser genast ovårda ut och håller inte den frisyr som du önskar. Med dessa tips kommer du en bra bit bort från fett hår :)

Fett hår uppkommer ofta av talg, alla människor har talg, vissa mer eller mindre än andra. Om du har för mycket talg blir håret fett,slappt och livlöst. 

 

 

Tvätta!


Ju oftare du tvättar ditt hår, ju fortare blir den fetare. Du producerar mer talg för att hårbotten inte ska torka ut. Försök att vända trenden en söndag när du kanske bara är hemma, ha håret uppsatt i en tofs och på så sätt kan du försöka vänja håret att inte tvättas för ofta.

 

 

Pilla i håret!


Försök att inte dra händerna för mycket genom håret. Om dina händer är feta så kommer håret också att bli fett. Nu menar inte jag att dina händer är fulla med fett, men vi tjejer sätter gärna lotion på händerna för att hela tiden ha mjuka och fina händer. Undvik att röra för mycket i ditt hår! Överdrig inte borstandet eller kammningen för mycket heller, även det kan göra håret fett.

 

 

Hårfön!


Undvik att föra håret utan låt den torna naturligt om du har fett hår. Värmen från fönen gör så att det torkar ut och skapar mer talg. Om du verkligen måste torka ditt hår snabbt, använd den lägsta tempraturen, gärna kall luft om din hårfön har någon sådan funktion.

 

 

Speciellt schampoo


Det finns ett flertal olika schampoo till fett hår. Om du måste tvätta håret ofta, välj ett schampoo som är milt och som har en neutral surhetsgrad PH 7.

 

 

Massage


Försök att inte massera hårbotten när du schamponerar ditt hår, det stimulerar dina talgkörtlar eftersom att du gnuggar och masserar dem.

 

 

Frukt och grönt

Det kanske låter klychigt, men frukt och grönt är faktiskt bra för massa olika saker, även hår! Hälsosam kost me mycket frukt och grönt förhindrar fett hår.

 

 

Torr Schampoo


Bär alltid med dig en liten flaska torr schampoo i väskan. Om du märker att ditt hår börjar att bli fett under dagen kan du alltid rädda dig för tillfället och lösa problemet när du kommer hem.

 Kommentarer
sellwins skönhetsblogg

Superbra tips:)

Svar: Kul att du gillar dem :)
Laila Aziz

2012-07-12 @ 13:28:00
URL: http://www.sellwin.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0