Skönhetstips - Vaselin, en tjejs bästa vän!

En vaselinburk är så liten, men går att använda till så mycket. Jag har alltid med mig en liten vaselinburk i handväskan. Men varför? Vad gör jag med all vaselin?

 

 

Långa Ögonfransar


Varje natt smörjer jag in mina ögonfransar med vaselin. Den både förlänger och håller ögonfransarna mjuka. Dessutom får man mycket fylligare och mindre brutna ögonfransar av att applicera vaselin på dem.

 

Vid färning av hår och naglar

Vaselin fungerar perfekt till att lägga på exempelvis pannan innan du ska färga håret. Om man skulle råka få färg på huden så försvinner färgen direkt. Färgen hamnar nämligen på den oljiga substansen som finns på pannan och huden drar inte åt sig färgen. Den är även bra om du ska måla naglarna. Lägg vaselin på nagelbanden så kommer inte färgen att fästas på huden om du råkar slinta utan bara på naglarna. Akta dock så att det inte kommer vaselin på själva naglarna.

 

Mjuka fötter


Gnugga in vaselin i fötterna för att få dem mjuka, sätt på dig strumpor över så kommer dina fötter att bli ännu mjukare.

 

Ögonbryn

Ibland kan dina ögonbryn stå åt alla håll. Du kan lätt rätta till problemet och få dem att stanna på plats med lite vaselin. Använd dock inte för mycket, det är inte snyggt med blanka ögonbryn.

 

Nagelband

Har du inte nagelbandsolja hemma? Använd vaselin. Den hjälper till att hålla nagelbanden fina så att dem inte blir torra och spricker.

 

Make-up remover

Ni vet när ni är ute, har glömt paraply och så börjar det att ösregna, mascaran blir utsmetad över hela ansiktet. Med en bit papper och vaselin kan du enkelt avlägsna mascaran från dina kinder.

 

Anti rynk kräm

Anti rynk krämer gör huden elastisk för att bekämpa åldrandet och hålla huden ung längre. Vaselin hjälper också till att hålla huden elastisk och fungerar därför bra mot rynkor runt ögonen.

 

Torra partier

Självklart kan man lägga vaselin på torra ställe. Den återställer huden och lindrar smärta. Extra bra på vintern då läpparna lätt blir nariga, spruckna och ömma.

 Kommentarer
Anonym

Här tar vi bort kommentarer ser jag..

2012-07-14 @ 14:55:54
Shimmerdimmer

Vaselin är faktiskt inte helt bra att använda eftersom det är petroliumbaserat och har negativ inverkan på hudens naturliga förmåga att återfukta och förnya sig. Dessutom framställs det av olja vilket inte är bra.

2012-09-24 @ 13:33:05
URL: http://shimmerdimmer.blogg.se
Maja

Växer naglarna snabbare Av vaselin?

2013-12-15 @ 22:21:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0