Skönhetstips - Olika typer av hårborstar

 

Att borsta håret är någonting som vi alla gör varje dag, men alla människor har olika hår och därmed finns det även olika typer av hårborstar.


Har du fortfarande inte hittat din ideal borste eller inte riktigt vet vilken du ska använda till ditt hår? Här kommer olika typer av borstar :)

 

 

 

 

Paddelborste

Paddelborsten är ganska bred, den har en platt bas med både små och medelstora borstpiggar. Den hjälper håret att bli smidit och igenomborstad ordentligt men skapar ingen volym. Borsten är utformad för medellångt till lång tjockt hår och är mindre lämplig för kortare hår och uppklippt hår.

 

 

 

 

Stylingborste

 

Styling borsten är rektangulär, platt, smal och har borstpiggarna nära varandra. Den här borsten ger håret mer volym och är idealisk för att ta bort tovor. Den här modellen är lämplig för alla hårtyper, men ger bäst effekt på kortare hår.

 

 

 

 

 

Vent-borste


Vent-borsten känns igen genom den öppna basen och att borstpiggarna sitter långt ifrån varandra. Den är idealisk för blött hår och för att skapa volym vid föning genom att varmluften från hårfönen kan cirkulera direkt intill hårrötterna genom lufthålen i basen på borsten. Passar bäst för kort till medellångt hår.

 

 

 

 

 

 

Kuddborste

Kuddborsten har en rund form och mjuka borstpiggar. Borsten masserar hårbotten så att håret blir glansigare och gör hårstråna mjuka och fina. Den här borsten är perfekt för inte allt för tjockt medellångt till långt hår. 

 

 

 

 

Fön och utredningsborste

Den här borsten är rund med borstpiggar hela vägen runt. I mitten har den värmeledande material som värms upp under blåstorkningen, det gör att håret torkar snabbare och att man enklare kan styla det. Borsten finns i olika tjocklekar så att varje hårtyp kan använda den. Stora borstar gör håret slät och mjukt och små borstar gör håret med lockigt och livfullt. 

 

 

 Kommentarer
Marre

Den bästa borsten jag använt är Tangle Teezer, prova den! :) Grym för både torrt och blött hår, reder ut alla tovor!

2012-08-06 @ 18:34:20
URL: http://maaarree.blogg.se
Linii

Åh har letat så länge efter sånt tips! TACK SÅ HIMLA MYCKET!!! :D

2013-09-02 @ 11:55:17
URL: http://liniiplace.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0