Mina bästa tips till att gå i högklackade skor!



Det första du ser när du träffar någon är hur denna bär upp sin kropp.

Utan rätt kroppshållning och rätt gång blir du inte elegant. Det spelar ingen roll om du har på dig världens vackraste outfit om du går som en kamel.

Därför ska alla tjejer få lite tips på hur man går i högklackat! Ni som redan är experter får gärna lägga till i kommentarsfältet :)

Mina bästa tips!:

Titta upp!
Gå inte och titta ner på dina skor för att gå rätt. Lyft blicken och håll huvudet högt. Kolla på omgivningen runtomkring och försök att ha inställningen att du är drottningen av högklackat!

Tänk inte "catwalk"
Sålänge du inte går på en catwalk så ska du inte gå som att du går på en catwalk. Du ska alltså inte försöka gå på en rak linje. Fötterna ska vara parallella med varandra och tårna ska peka rakt fram och varken in eller utåt.

Gå normalt
Vissa tror att det blir enklare att sätta ner trampdynan före klacken. Men ingen går så. Ta alltid hälen först, precis som vanligt. Försök inte göra saker krångligare än vad det är. 
 

Lär dig gå först
Ställ dig inte på förhöga skor det första du gör, ju högre klackar desto svårare. Börja med mindre klackar och jobba dig upp.


Öva hemma
Öva hemma innan du går ut med skorna. För att gå så bra som möjligt måste du hitta din egen teknik. Eva Longoria städar i högklackat!


Sträck ut
Böj aldrig knäna när du tar ett steg, då ser det ut som en kamel eller giraff klampar fram. Sträck ut benen, det ser elegantare ut. Ta ut stegen, trippa inte utan lita på dina klackar, de håller ändå. Gå som vanligt, och försök slappna av.

Tid
Om du inte är van att gå i höga skor, se till att ha god tid på dig när du är ute, ha inte bråttom. Risken är större att du vrickar till fötterna när du går för snabbt än du klarar av.


Tänk mindre
Tänk inte så mycket på att du har höga klackar, då ser du ansträngd ut och man märker att något är fel. Ju mindre du tänker på det desto mer avslappnad och proffsigare ser du ut.


Övning ger färdighet
I början kommer det att kännas som att det blir mycket felsteg, men de kommer att minska ju mer du går i dem.


Kroppshållning
Gå rak i ryggen, sänk axlarna, tillbaka med nacken ( häng alltså inte med nacken frammåt ), ha stadiga fötter, och vricka lagom mycket på höfterna. Var rakryggad, aktivera magmusklerna och se rakt fram.


Ont
Om du får ont i fötterna, köp en halv storlek förstora och lägg i en mjuk filtsula (finns i skoaffärer och kostar ca 20 kronor), då blir det mjukt och skönt för trampdynorna. Schools partyfeet-inlägg i gelé är också jättebra!

Se upp
Jag köper aldrig skor som har mocka eller läder på klacken, de rivs alltid upp efter en användning och klackarna ser helt förstörda ut på en gång. Satsa på lackad eller trä som är mindre känsligt.




5 cm/8 cm/10 cm/12 cm/15 cm/20 cm



Kommentarer
made of awesome

tack för tipsen:)

2010-01-15 @ 21:03:54
URL: http://madeofawesome.blogg.se/
Saddi♥

Hej Laila♥



Åh gud dina tips äger alltid :D

Kan du berätta på din blogg hur man använder ansiktsmask (i förpackning) på bästa sätt? :P ♥



Söt du är!

Kram Saddi ♥

2010-01-15 @ 22:51:29
URL: http://saddis.blogg.se/
isabella

de högsta jag har är 10 cm :p inte för jag går så ofta i de, för jag blir så satans lång då , haha :p

2010-01-16 @ 11:37:18
URL: http://isaa.myshowroom.se/
Anonym

tror inte ens longoria städar :p

2010-01-17 @ 13:13:34
URL: http://surasani.blogg.se/
Fatmaa

åh tack för tipset ^^ har alltid velat börja med klackar men vet inte när det blir :P

2010-01-20 @ 22:29:11
URL: http://fatmaabajalan.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0