Skönhetstips - permanent make up

Jag antar att ni har hört talas om permanent make up? Vad innebär det och varför skulle någon vilja göra det?

 


Personligen jämför jag permanent makeup med en tatuering. Den enda skillnaden är att pigmentet inte sitter lika djupt som på en "riktig" tatuering.

 

Varför vill man göra det?


Vissa gör det eftersom att det löser vissa behov dem har.

  1. De kan vara allergiska mot make up
  2. De bär kontaktlinser och är väldigt känsliga
  3. De vill alltid se "perfekt" sminkade ut
  4. Har svårt att måla sig själva
  5. Orkar inte stå framför spegeln varje morgon
  6. Sportar mycket, simmar, bastar osv...

 

Vart kan man få permanent make up?

Självklart kan man inte permanenta hela ansiktet så att man alltid ser målad ut, så som man gör med riktigt smink. Det finns inget permanent rouge eller ögonskugga. Däremot kan läpparna, ögonen eller ögonbrynen bli permanenta.

Ögonbryn 

Om du inte har något hår eller om dem inte syns kan du fylla i ögonbrynen med permanent make up. Specialister hjälper dig att välja form och färg som passar bra till just ditt ansikte.

Ögon 

Många kvinnor gör detta för att dem inte orkar använda kajal och alltid vill ha ögonen markerade. Man kan permanenta svart färg mellan ögonfransarna för att få dem att se fylligare och tätare ut, man kan rita dit svart runt hela ögat. Där går det att göra precis hur man önskar.

Läppar 

Vissa kvinnor som använder läppenna ofta och som är trött på att fylla i läpparna hela tiden väljer att göra en permanent lipliner. Idag är det även möjligt att fylla i hela läpparna så att det alltid ser ut som att dem är målade med läppstift.

Egna tankar om permanent make up


Jag skulle aldrig våga rita in någonting permanent i mitt ansikte. Tänk om jag ångrar mig och vill sminka mig på ett annat sätt imorgon? Jag gillar att kunna välja själv hur jag vill se ut. Vissa dagar gillar jag en mer naturlig look, andra gillar jag en mer festlig look.

OM, OM, OM jag var tvungen att göra en permanent make up skulle jag ( i så fall) välja att rita in svart i den övre fransraden mellan mina fransar för att få fransraden att se tätare ut. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0