Skönhetstips - Gör din egen morotsolja

Morotsolja kan användas när du solar (om inte solen är för stark så att du bränner dig), den ger även huden näring och en fräsch lyster vilket du kan smörja in dig med efter att du solat/badat/duschat. Morotsolja är ganska dyrt, men det fina är att du faktiskt kan göra oljan själv.

Ingredienser:

  • 1 dl skalad och riven morot
  • 3 dl sesamolja eller solrosolja
 
 
Så här gör du morotsolja

Värm oljan försiktigt på spisen och tillsätt den rivna moroten. Sjud försiktigt under ett lock i ungefär 2 timmar - låt det dock inte bli för varmt. Ta bort oljan från spisen och vispa med en visp tills oljan har svalnat. Sila oljan genom ett tunt tyg, kaffefilter eller en väldigt tät sil. Häll upp oljan i en flaska och förvara den på en sval plats.
 
 
Användning:

Du kan använda oljan precis som den är eller blanda den med solkräm för att få en fin bränna. Den är perfekt för att huden ska återhämta sig efter solens alla strålar, därför är det även skönt att blanda den med en vanlig hudkräm. Tänk på att morotsoljan kan färga huden, så undvik att sätta på dig extremt vita kläder innan oljan har torkat in i huden.

 Kommentarer
Becca

Alternativt tar man bara moroten och gnuggar det hårdaste man kan mot önskad kroppsdel som vill bli brun. Tadaa! Blir det för orange så kompletera med lite kakao.

Skämt åsido, bra tips. Kan vara trevligt att prova soldyrkare som man är.

2012-07-13 @ 16:22:38
URL: http://beccamedliten.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0