Skönhetstips - Tips för behandling av solbränna

När solen tittar fram vill många bli så bruna som möjligt. Vissa tar fram sololja istället för solkräm, eller använder för lite solskyddsfaktor än vad dem behöver, vilket resulterar i att man bränner sig.

 

Låter detta bekant för dig så får du här några tips på hur du kan behandla din solbrända hud.

 

Det är dock bättre att förebygga än att bota solbränna, därför är det viktigt att du använder en solkräm som är för din hudtyp. Gå gärna in på ett apotek och fråga, dem är experter. Men råkar du ändå bränna dig? Här är några tips:

 

Aloe Vera


Aloe Vera kyler ner din hud och är en naturlig läkning för huden. Den innehåller även fuktbevarande medel vilket är exakt vad din hud behöver just nu.

 

After sun solkräm


Det är viktigt att huden förblir fuktig och inte torr. Gnid därför ofta in after sun kräm i din hud för att hålla den fuktig. Har du ingen after sun kan du använda en fet hudkräm som body butter etc.

 

Vatten

Varmvatten gör ont mot din hy, det kan även kallt vatten göra. Använd därför ljummet vatten när du duschar. Duscha helst inte för länge eftersom att det torkar ut huden.

 

Våta trasor


Ta fram några mjuka, luddiga handdukar och blöt ner dem i ljummet vatten. Lägg de våta dukarna på det brända området. När handdukarna blir varma så gör om det igen och blöt dem i ljummet vatten. Gör detta så ofta som möjligt.

 

Kläder


Undvik jeans, tajta kläder osv. Detta gnuggas nämligen in i huden och irriterar. Bästa kläderna att använda vid solbränna är linne kläder.

 

Blåsor


När du bränner dig extremt mycket kan du få små blåsor. Då har du drabbats av andra gradens brännskada. Det är viktigt att du inte tar i sönder blåsorna, det kan göra att du får infektioner. Om du har väldigt mycket blåsor på t. ex. armen kan du lägga en gasbinda över.

 

Solen

Självklart bör du inte gå ut i solen igen om du är brännskadad. Vänta tills huden är återställd vilket brukar ta ca 3 dagar. Se då till att huden är skyddad från strålningen! ;)

 

 



Kommentarer
M

Yoghurt återfuktar och kyler ner. Smörj in din hud med yoghurt om du har bränt dig för mkt i solen.

2012-07-15 @ 18:04:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0