Vanor som är dåliga för dina bröst ;)

Alla bröst är olika, ändå har alla tjejer/kvinnor dem. Men vilka vanor är dåliga för dina bröst?

 

 

 

Gammal BH

 
 

En BH håller i cirka ett till två år beroende på hur ofta man bär samt tvättar dem, sedan börjar elasticiteten att försvinna vilket kan orsaka nack- och ryggsmärtor. Om du känner att din BH börjar att tappa formen och bli sliten så är det dags för en ny.

 

 

 

Jojo bantning

 
 

Någon som jojo bantar går ofta ner eller upp i vikt väldigt snabbt under en kortare period. Detta är inte bra för dina bröst eftersom att dem blir mindre eller större. Därför är det bäst att äta hälsosamt under veckodagarna och unna dig något onyttigare under helgerna för att stadigt behålla din vikt. 

 

 

 

Alkohol och cigaretter

 
 

Alla vet att röka och dricka inte är bra för vår hälsa, men visste du att 2 glas alkohol och cigaretter per dag ökar risken för bröstcanser? Därför är det bäst att undvika detta så mycket som möjligt.

 

 

 

Solbränna

 
 

När solen är framme går vi gärna ut. Även om du inte ligger och pressar i solen så kanske du har en lågt skuren topp utan att ha smörjt in dig med solkräm. Detta är inte bra eftersom att huden runt brösten är extremt känsligt, man bränner sig otroligt snabbt där och det är väldigt lätt att få sol rynkor på just det området.

 

 

 

Bröstkontrollerar dig inte

 
 

Bröstcancer hos unga kvinnor/tjejer är inte vanligt, men det är ändå klokt att regelbundet kontrollera dina bröst efter knölar för man vet aldrig om och när dem i så fall de dyker upp. Det är bra att kontrollera brösten t. ex. en gång per månad och då leta efter knölar. Better safe then sorry, brukar det ju heta.

 

 


Kommentarer
Anonym

Älskar dina tips Laila!

2012-07-24 @ 21:44:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sveriges Största Skönhetsblogg

Skönhetstips, sminktips, skönhet, hår, hud, naglar, kropp.

RSS 2.0